Telefon: 0368 562 050

Actele necesare

Dacă ați crezut că pasagerii care călătoresc cu documentația incorectă reprezintă o problemă minoră pentru transportatorii din lume, gândiți-vă din nou.

Cei 60.000 de călători intorsi de la destinație sau la punctele de transfer de către autoritățile de imigrare în fiecare an provoacă situații stresante și frustrante pentru călători.

De asemenea, acestea le costă companiilor aeriene din lume o sumă substanțială de bani în amenzi și costuri asociate

Fie că este vorba de reguli implementate într-un anunț scurt sau de documente prezentate într-un format sau limba greșită, pasagerii și companiile aeriene se  lupta să țină pasul cu cerințele în continuă schimbare.

Acesta este motivul pentru care este mai important ca niciodată să fii bine pregătit pentru călătoria ta și să te asiguri că ai documentele de călătorie corecte, mai ales atunci când călătorești la nivel internațional.

De ce documente ai nevoie când călătorești într-o altă țară?

Documentele de călătorie și de sănătate necesare pentru călătoria dvs. pot varia în funcție de itinerar și situația personală.

Acesta este motivul pentru care este important să vă pregătiți în avans și să utilizați instrumente precum Centrul de călătorie IATA pentru a obține sfaturi de călătorie personalizate.

Specialiștii  IATA actualizează în mod constant aceste informații, dar regulile și reglementările se schimbă zilnic.

Documente care vă vor fi utile pentru orice călătorie:

  • Pașaport,
  • viză de călătorie și
  • carte națională de identitate

Identificarea corectă este fundamentul călătoriilor internaționale. Prin urmare, ar trebui să vă asigurați că aveți întotdeauna cu dvs. un document de identificare oficial.

Puteți chiar să aveți mai multe documente, cum ar fi pașaportul, cartea națională de identitate sau permisul de conducere.
Acestea pot fi utile în special dacă vă pierdeți pașaportul și trebuie să luați măsuri pentru a vă dovedi cetățenia la ambasada sau consulatul țării dumneavoastră.

Autoritatile aeroportuare solicita la imbarcarea intr-un elicopter inchiriat un document de identitate,  cu fotografie.

Documentul de identitate trebuie sa fie valid la data cand se executa zborul.

Lipsa acestuia poate sa duca la refuzul imbarcarii.

Minorii trebuie insotiti de un parinte, major, sau tutore legal. Pentru calatoriile cu elicopterul in strainatate minorii trebuie sa detina pasaport.

Când călătoriți în străinătate, este, de asemenea, esențial să aveți un pașaport valabil.
Mulți călători nu realizează că majoritatea țărilor aplică reguli cu privire la data de expirare a pașaportului. Pentru majoritatea țărilor, vizitatorii trebuie să aibă un pașaport valabil timp de șase luni după ce intenționează să ajungă la destinație, însă această perioadă poate varia.

În orice caz, dacă plănuiți o călătorie în străinătate, asigurați-vă întotdeauna că verificați cerințele de valabilitate a pașaportului și data de expirare a pașaportului. Acest lucru va ajuta la evitarea problemelor nefericite la aeroport sau la imigrația în țara dvs. de destinație.

Documente sanitare de călătorie

Documentele de călătorie medicale nu sunt noi pentru călătoriile internaționale.
Anumite țări au cerințe de intrare de lungă durată, cum ar fi certificatele de vaccinare împotriva febrei galbene, cu toate acestea, acest lucru a fost limitat la anumite țări, în timp ce cerințele de intrare pentru documentele de călătorie COVID-19 au fost impuse de majoritatea țărilor din întreaga lume.

În prezent, asistăm la o reducere a restricțiilor de călătorie legate de COVID-19, cu toate acestea, este încă important să verificați cele mai recente reguli înainte de plecare, deoarece unele ar putea fi implementate într-un termen scurt.

Detalii itinerar de călătorie

Detaliile biletelor de avion, rezervările de cazare, confirmarea închirierii mașinii, toate sunt importante pentru călătoria dumneavoastră.

Dovada de asigurare medicală și de călătorie

Pot apărea situații neprevăzute și pot fi deosebit de stresante atunci când sunteți în străinătate. De aceea este importantă asigurarea de călătorie.

Asigurarea de călătorie poate fi rezumată în două categorii principale:

Asigurare pentru cheltuieli medicale si
Asigurare pentru anularea excursiei.

Este important să aveți la dumneavoastră o copie a certificatului de asigurare de călătorie. Companiile de asigurări furnizează adesea un card sau un  imprimat, care include detalii de contact în caz de urgență pe care ar trebui să le aveți întotdeauna cu dvs. sau puteți utiliza aplicația lor mobilă, astfel încât să aveți toate informațiile necesare la îndemână. De asemenea, este recomandat să contactați furnizorul dvs. de asigurări pentru a verifica ce anume este acoperit de planul dvs. de asigurare.

Alte documente

De la începutul pandemiei de COVI-19, mai multe țări au introdus formulare de localizare a pasagerilor care trebuie prezentate la check-in sau la imigrare. După completarea formularului, călătorilor li se oferă adesea un cod QR sau un număr de referință. Pot fi necesare și alte documente, de aceea este întotdeauna important să verificați ce este necesar pentru călătoria dvs. atunci când vă planificați vacanța și, în mod ideal, verificați cerințele încă o dată mai aproape de data plecării, deoarece regulile și reglementările de intrare se schimbă zilnic.

Unde puteți găsi cele mai recente cerințe privind documentele de călătorie și sănătate?

Atunci când planificați o călătorie, utilizați Centrul de călătorie IATA pentru sfaturi personalizate privind cerințele privind pașapoartele, vize și sănătate, bazate pe detaliile dvs. personale și itinerariul. Harta regulamentelor de călătorie COVID-19 vă va ghida și în legătură cu cele mai recente cerințe COVID-19. Ambele instrumente sunt alimentate de IATA Timatic. Din 1963, Timatic oferă cele mai recente documente de călătorie și reguli de reglementare pentru peste 220 de țări, colectate din peste 2.000 de surse și actualizate în timp real de până la 200 de ori pe zi. Baza de date acoperă următoarele domenii: